Kultursti

På 15-, 16-, og 1700-tallet bosatte et stort antall hollendere seg i Flekkefjord og livnærte seg på handel med eikeskog, gråstein og hummer. Behovet for råvarer i hjemlandet var enormt. Den dag i dag er det Flekkefjordseik og byggmasse av gråstein fra Flekkefjord som bærer deler av Amsterdam. Hollenderne har også satt sitt preg på Flekkefjord og flekkefjæringen, f.eks. har gamlebyen i Flekkefjord fått kallenavnet Hollenderbyen. På kulturstien får du et innblikk i bydelens historie og utvikling.

Hollenderbyen har også blitt et stort utendørs galleri for gatekunst der nye tanker møter gamle tradisjoner. Hvert år introduserer vi nye verk og kunstnere som er med og beriker denne vakre bydelen.

Kulturstien kan oppleves kronologisk i henhold til kartet, eller i ditt eget tempo og rekkefølge. Kart kan lastes ned fra våre hjemmesider eller hentes på turistkontoret.

God tur!


GATEKUNST

10 veggmalerier i ulike teknikker står i spenstig kontrast til den vakre tradisjonelle trehusbebyggelsen som møter deg i historiske Hollenderbyen. Verkene er laget av både lokale og najsonale utøvere. Det finnes et kart, både digi


Frimerke.jpg

KRAMBUA CAFÉ med turistpostkontor

Flekkefjord Museum har lagt ned et stort stykke arbeid i opprustingen av Krambua, som nå er blitt en populær liten krambu med kafé og utsalgssted for økologiske og lokale produkter. Her bugner det av gode ting. Du kan også kjøpe egne frimerker og postkort med motiv fra Hollenderbyen. Kaféen har sesongåpent fra juni-august.