At Hidra ble utvalgt som et av de fire fyrtårnene er kanskje ikke så rart. Hidra har alt en øyperle skal ha: vill og vakker natur, to av Sørlandets ni uthavner, et levende kystsamfunn med engasjerte mennesker, fiske, restauranter, oppdrett og små koselige butikker. I tillegg troner Hågåsen, med storslått utsikt og masse historier å fortelle, majestetisk over Kirkehamn.

Smaabyen skal være en av drivkreftene for utvikling av Hidra som besøksmål. Det gjør vi gjennom å ta inititiver, bidra i prosesser, søke midler og markedsføre de unike kvalitene Hidra har å tilby. "Reisemålsutvikling Flekkefjord" fase 2 vil være viktig for utviklingen av Hidra. Da skal det planlegges et utviklingsløp for Hidra som besøksmål i tiden som kommer.


Smaabyen Flekkefjord SA har utarbeidet og drifter hjemmeside for Hågåsens venner, der du kan finne informasjons og følge utviklingen av destinasjonen.

Hågåsen Venner

En venneforening ble stiftet i desember 2016 og har som hovedmål å bidra i utviklingen av Hågåsen som destinasjon. Sommeren 2017 ble familiefestdagen Horisont Hågåsen arrangert for første gang: en endagsfestival med Vamp øverst på plakaten og lokal mat og drikke av Kongshamn Bryggerestaurant , offisiell åpning av Kultursti Hågåsen (link), guidede turer og masse barneaktiviteter. 1500 besøkende i strålende solskinn hadde en fantastisk dag! Alt av overskudd skal brukes til å utvikle Hågåsen videre. Neste Horisont Hågåsen er foreløpig planlagt i 2019. Før den tid skal flere små og store prosjekter gjennomføres. Smaabyen Flekkefjord samarbeider tett med Hågåsen Venner.
www.hagasen.no


Kultursti.jpg

Kultursti HÅGÅSEN

I 2016 tok Smaabyen et initiativ til å fortelle noen av de mange historiene om aktivitet på Hågåsen. Det endte opp i en kultursti som stod klar til Horisont Hågåsen 2017. Fylkeskonservatoren i Vest - Agder, Flekkefjord Sparebank, Hågåsens Venner og ikke minst Nils Olav Vågen var gode samarbeidspartnere for å få gjennomført dette prosjektet.

Les mer om Kultursti Hågåsen her: www.hagasen.no/kultursti


Foto: Visit Sørlandet, Adam Read

Foto: Visit Sørlandet, Adam Read

Små hytter

Kunstinstallasjonen “Små Hytter” er et prosjekt skapt av Solveig Egeland og tegnet av arkitekt Arne Åmland. “Målet med installasjonen er å få folk til å lytte. Til vinden og stillheten. Til å se fuglelivet på nært hold. Til å kjenne regndråpene tromme på taket. Til å forstå hvorfor vi trenger å verne om natur og miljø. Gjennom bruk skal mennesker oppleve nærhet til naturen og dermed begynne å reflektere.” Slik framstilles kunstprosjektet som Hidra skole overtok i 2012. Hyttene kan leies hele sommersesonger.

Vite mer?