Brufjell_AdamReadVisitSørlandet_SMALL.jpg
PederAustrud_jettegrytene2.jpg
15868434305_0aa69ed833_k.jpg
Hollenderbyen_StreetArt_SimenLøvgren_SMALL.jpg
Flekkefjordbanen_MagmaGeorpark.JPG
Brufjell_AdamReadVisitSørlandet_SMALL.jpg

Reisemålsutvikling Flekkefjord


SCROLL DOWN

Reisemålsutvikling Flekkefjord


Opplevelse og turisme
– en ny hjørnestein i Flekkefjords næringsliv.

For snart 6 år siden satte næringslivet innen turisme og opplevelse seg ned sammen og formet det som skulle bli en ledestjerne for alle som jobber med opplevelse, turisme og  reisemålsutvikling i Flekkefjord. Siden den gang har vi solgt Flekkefjord til både norske og utenlandske turister med fokus på fire utvalgte turistfyrtårn; Hollenderbyen, Flekkefjordbanen, Hidra og Brufjell. Flekkefjord har siden opplevd en god utvikling og flere besøkende år etter år. Vinteren 2017 startet vi med fase 1 i "Reisemålsutvikling Flekkefjord". Sammen med  Innovasjon Norge, Vest-Agder Fylkeskommune, Flekkefjord kommune og reiselivsaktørene gjennomfører vi nå denne prosessen.


"Reisemålsutvikling Flekkefjord" I tre faser:

Screenshot_25.png

 

Fase 1:

Gjennomført vinter 2016/17
Hva er Flekkefjord som reisemål i dag?
Hva kan Flekkefjord være som reisemål i fremtiden?

Last ned Reisemålsstrategi Flekkefjord - forstudie

 

Fase 2:

Gjennomført vår 2018 til vår 2019

Endelig Reisemålsstrategi for Flekkefjord.
Last ned Reisemålsstrategi Flekkefjord

 

Fase 3:

Oppstart vår 2019

Gjennomføringsfasen


"Reisemålsutvikling Flekkefjord" er basert på Innovasjon Norge sin "Håndbok for reisemålsutvikling".


Brufjell

Brufjell

Hollenderbyen

Hollenderbyen

Hidra

Hidra

Flekkefjordbanen

Flekkefjordbanen


 

I artikkelserien "RMUF AKTUELT" KAN DU FØLGE utviklingen TETT PÅ;


 
PederAustrud_jettegrytene2.jpg

Utvikling Brufjell


Brufjellvarden, brufjellhålene og Sandviga

i Åna Sira

Utvikling Brufjell


Brufjellvarden, brufjellhålene og Sandviga

i Åna Sira

Brufjell og Brufjellshålene har opplevd en eksplosiv besøkstilstrømning de seneste årene. De spektakulære jettegrytene helt nedi sjøkanten fascinerer, og spredning av bilder i sosiale medier gjør at tilstrømningen bare vil fortsette. Parkeringsplassen er på plass og utbedringer av stien er under opparbeidelse. I samarbeid med Verneområdeforvalteren, Flekkefjord kommune og lokale krefter skal vi før sommeren få på plass toalett, bedre skilting og bedre sikring ned til selve Brufjellhålene. Området har et stort potensiale for utvikling og Smaabyen ønsker å være en av drivkreftene for denne utviklingen!

Høsten 2017 hadde vi befaring med Flekkefjord Brannvesen og fagfolk for å finne den beste løsningen for å sikre selve nedstigningen til Brufjellhålene enda bedre enn i dag. Arbeidet blir påbegynt våren 2018. Se bilder og les mer!


Høst - 17.Oppgradering av sti til Brufjellet.JPG

Utbedring av sti

Turen til Brufjellshålene har opplevd en eksplosiv økning de seineste årene. Derfor er det nødvendig med utbedringer på stien. Høsten 2017 kom det ny trapp på plass og andre utbedringer ble også utført.

LES HELE SAKEN

 


15868434305_0aa69ed833_k.jpg

Utvikling Hidra


Kanskje verdens vakreste øy

Utvikling Hidra


Kanskje verdens vakreste øy

At Hidra ble utvalgt som et av de fire fyrtårnene er kanskje ikke så rart. Hidra har alt en øyperle skal ha: vill og vakker natur, to av Sørlandets ni uthavner, et levende kystsamfunn med engasjerte mennesker, fiske, restauranter, oppdrett og små koselige butikker. I tillegg troner Hågåsen, med storslått utsikt og masse historier å fortelle, majestetisk over Kirkehamn.

Smaabyen skal være en av drivkreftene for utvikling av Hidra som besøksmål. Det gjør vi gjennom å ta inititiver, bidra i prosesser, søke midler og markedsføre de unike kvalitene Hidra har å tilby. "Reisemålsutvikling Flekkefjord" fase 2 vil være viktig for utviklingen av Hidra. Da skal det planlegges et utviklingsløp for Hidra som besøksmål i tiden som kommer.


Smaabyen Flekkefjord SA har utarbeidet og drifter hjemmeside for Hågåsens venner, der du kan finne informasjons og følge utviklingen av destinasjonen.

Hågåsen Venner

En venneforening ble stiftet i desember 2016 og har som hovedmål å bidra i utviklingen av Hågåsen som destinasjon. Sommeren 2017 ble familiefestdagen Horisont Hågåsen arrangert for første gang: en endagsfestival med Vamp øverst på plakaten og lokal mat og drikke av Kongshamn Bryggerestaurant , offisiell åpning av Kultursti Hågåsen (link), guidede turer og masse barneaktiviteter. 1500 besøkende i strålende solskinn hadde en fantastisk dag! Alt av overskudd skal brukes til å utvikle Hågåsen videre. Neste Horisont Hågåsen er foreløpig planlagt i 2019. Før den tid skal flere små og store prosjekter gjennomføres. Smaabyen Flekkefjord samarbeider tett med Hågåsen Venner.
www.hagasen.no


Kultursti.jpg

Kultursti HÅGÅSEN

I 2016 tok Smaabyen et initiativ til å fortelle noen av de mange historiene om aktivitet på Hågåsen. Det endte opp i en kultursti som stod klar til Horisont Hågåsen 2017. Fylkeskonservatoren i Vest - Agder, Flekkefjord Sparebank, Hågåsens Venner og ikke minst Nils Olav Vågen var gode samarbeidspartnere for å få gjennomført dette prosjektet.

Les mer om Kultursti Hågåsen her: www.hagasen.no/kultursti


Foto: Visit Sørlandet, Adam Read

Foto: Visit Sørlandet, Adam Read

Små hytter

Kunstinstallasjonen “Små Hytter” er et prosjekt skapt av Solveig Egeland og tegnet av arkitekt Arne Åmland. “Målet med installasjonen er å få folk til å lytte. Til vinden og stillheten. Til å se fuglelivet på nært hold. Til å kjenne regndråpene tromme på taket. Til å forstå hvorfor vi trenger å verne om natur og miljø. Gjennom bruk skal mennesker oppleve nærhet til naturen og dermed begynne å reflektere.” Slik framstilles kunstprosjektet som Hidra skole overtok i 2012. Hyttene kan leies hele sommersesonger.

Vite mer?


Hollenderbyen_StreetArt_SimenLøvgren_SMALL.jpg

Utvikling Hollenderbyen


Gatekunst og historisk reise

 

Utvikling Hollenderbyen


Gatekunst og historisk reise

 

Kultursti

På 15-, 16-, og 1700-tallet bosatte et stort antall hollendere seg i Flekkefjord og livnærte seg på handel med eikeskog, gråstein og hummer. Behovet for råvarer i hjemlandet var enormt. Den dag i dag er det Flekkefjordseik og byggmasse av gråstein fra Flekkefjord som bærer deler av Amsterdam. Hollenderne har også satt sitt preg på Flekkefjord og flekkefjæringen, f.eks. har gamlebyen i Flekkefjord fått kallenavnet Hollenderbyen. På kulturstien får du et innblikk i bydelens historie og utvikling.

Hollenderbyen har også blitt et stort utendørs galleri for gatekunst der nye tanker møter gamle tradisjoner. Hvert år introduserer vi nye verk og kunstnere som er med og beriker denne vakre bydelen.

Kulturstien kan oppleves kronologisk i henhold til kartet, eller i ditt eget tempo og rekkefølge. Kart kan lastes ned fra våre hjemmesider eller hentes på turistkontoret.

God tur!


GATEKUNST

10 veggmalerier i ulike teknikker står i spenstig kontrast til den vakre tradisjonelle trehusbebyggelsen som møter deg i historiske Hollenderbyen. Verkene er laget av både lokale og najsonale utøvere. Det finnes et kart, både digi


Frimerke.jpg

KRAMBUA CAFÉ med turistpostkontor

Flekkefjord Museum har lagt ned et stort stykke arbeid i opprustingen av Krambua, som nå er blitt en populær liten krambu med kafé og utsalgssted for økologiske og lokale produkter. Her bugner det av gode ting. Du kan også kjøpe egne frimerker og postkort med motiv fra Hollenderbyen. Kaféen har sesongåpent fra juni-august.


Flekkefjordbanen_MagmaGeorpark.JPG

Utvikling Flekkefjordbanen


FLEKKEFJORDbanen AS

 

Utvikling Flekkefjordbanen


FLEKKEFJORDbanen AS

 


IMG_6094.jpg

Etablering av nytt selskap og
Ansettelse av ny medarbeider

Aleksander Egeli ble ansatt i Smaabyen FLekkefjord august 2017 . Han blir leid ut til Flekkefjordbanen i en deltidsstilling for å drifte Flekkefjordbanen og bistå i den videre utvikling av attraksjonen.

Aleksander har en bred bakgrunn fra deatljhandelen og jobber også med database, websider og arrangementer i Smaabyen.

Aleksander fremhever spesielt vertskapsrollen samt det å bista i utviklingen av Flekkefjordbanen som et helhetlig opplevelsesprodukt som sine fremste fokusomåder i dett arbeidet.

post@flekkefjordbanen.com


Den grafiske prodilen er utviklet av Rune Mortensen og websiden er utviklet av Webcode, som også er engasjert til å bista i den digitale markedsføringen av Flekkefjordbanen.

Grafisk profil og webside på norsk og engelsk

En av de store nyvinningen i 2017 var flunkenede ny profil og ny nettside med bookingløsning for Flekkefjordbanen. Det gjør at vi når ut til et langt større publikum og også blir mer synlige på nett.


Resepsjonen på Flekkefjordbanen

Resepsjonen på Flekkefjordbanen

GODSHUSET SOM MOTTAKSSENTER

Sommeren 2017 stod mottakssenteret på det gamle godshuset på Flekkefjord stasjon klart til bruk.Dette er et samarbeidsprosjekt med Flekkefjordbanens Venner. Vi ønsker å ha et formidlingssenter for Flekkefjordbanens historie klart til sommeren 2018.