Topp 10 opplevelser i Flekkefjord


HOLLENDERBYEN. Foto: Simen Løvgren

HOLLENDERBYEN. Foto: Simen Løvgren

1. Hollenderbyen

Der gammelt møter nytt - Opplev den fascinerende historien fra hollendertiden fra 1500- til 1700-tallet gjennom en oppmerket kultursti med infoskilt. I Hollenderbyen kan du glede deg over dette:

  • Kultursti

  • Gatekunst

  • Krambua

  • Flekkefjord Museum

LES mer 

Folder Hollenderbyen


FLEKKEFJORDBANEN. Foto: Magma Geopark

FLEKKEFJORDBANEN. Foto: Magma Geopark

2. Dresinsykling

Moro for store og små - Velkommen til sykling på kulturminnet Flekkefjordbanen! Dresinsykling er en fin aktivitet for familier, vennegjenger og grupper. Mange bruker dette også når de skal arrangere teambuilding med jobben. Mulighetene er mange!

Sykkelen som brukes kalles dresin, og er spesiallaget for jernbaneskinner. De fleste syklene er tandem-dresiner, og har plass til to syklende og en voksen eller to barn som passasjerer. Dresinene er allsidige, og det kan tas med rullestoler og barneseter. Sesongåpent -  http://www.flekkefjordbanen.com/ 

Folder Flekkefjordbanen


3. De ikoniske Brufjellhålene

Selfie-spot ved kysten - Brufjellhålene har blitt den nye, store selfie-spotten i Flekkefjord. De ikoniske fjellformasjonene trekker turister som aldri før. Vi anbefaler å besøke disse skattene:

les mer 

Folder Brufjellhålene


4. kystperlen hidra

Go`bit for kystelskere - Øya Hidra er en kystperle av de sjeldne. Her kan du vandre mellom hvitmalte, velbevarte sørlandshus, nyte kystluften og den vakre naturen og avslutte dagen med et godt måltid på Kongshamn bryggerestaurant. Hidra er kjent for flere attraksjoner:

  • Krigshistorie/Hågåsen

  • Lokalmat

  • Brukskunst

  • Padling og kystledhytte

les mer 

Folder Hidra


Foto: Visit Sørlandet

Foto: Visit Sørlandet

5. Fjellparkfestivalen

Norges eldste, sammenhengende rockefestival - Fjellparkfestivalen har siden starten, i 1982 har vært drevet på dugnad av byens unge ildsjeler. Siden har festivalen utviklet seg i takt med tiden, men også mot den. Fjellparkfestivalen har vært framsynt og ”booket de store navnene mens de stadig var små”. Her har man hele tiden presentert eksperimentelle og alternative uttrykk, i tillegg til de største headlinerne på plakaten. Festivalen varer fra torsdag-lørdag og legges som regel til den nest siste helgen i juli.

www.fjellparkfestivalen.no


Foto: Visit Sørlandet, Adam Read

Foto: Visit Sørlandet, Adam Read

6. Kongshamn Bryggerestaurant

Fra Noma og Bølgen & Moi til Hidra - Paret som driver Kongshamn, Bryggerestaurant, Hege og Bernt, hadde allerede som unge kokker, solid erfaring med hva som aller best behager ganen. Nå er vi så heldige at de har flyttet sine talenter for matkomposisjoner av lokale råvarer til Kirkehamn på idylliske Hidra. I 2018 fikk restauranten rosende omtale og bred dekning over flere sider i det prestisjetunge matmagasinet Mat fra Norge. Hvis du vil ha en kulinarisk opplevelse utenom det vanlige, ta turen til Kongshamn og vakre Hidra!

Åpningstider:

Tors og fre: 16:00-22:00 / Lør: 13:00-22:00 / Søn: 13:00-16:00

Kongshamn Bryggerestaurants på internett

Ferjeruter


gården Li
 

7. gården LI

Ut på tur, aldri sur - I lufta flyr tårnfalk, kongeørn og havørn. I sjøen kan du få øye på steinkobbe og delfiner. I området rundt gården Li er det flere nedlagte gårder som vitner om at det var stor aktivitet her helt fram til midten av 1950-tallet. Gården Li er en sjelden kulturskatt som gir deg muligheten til å gå tilbake i tid og oppleve litt av hvordan hverdagen var for en bonde flere generasjoner tilbake.

I dag kan man leie gården av Flekkefjord og Oplands turistforening. En perfekt tur for hele familien fra Fidsel, via Kleppe og videre ned til Gården Li hvor man kan bo og leve som man gjorde helt frem til Elisabeth Knottenbelt Kleppe flyttet i 1989. Booking gjøres på listerbooking eller kontakt turistinformasjonen på telefon +47 38 32 80 81 for mer info, eller fot@dnt.no


8. Konstali Gard

Tilbake til 1633 - I Konstali har de drevet med husdyr i 400 år og gården har vært i familiens eie siden Øystein Knutson kjøpte den i 1633. I dag driver ekteparet Solvor og Trond Konstali gården sammen og har restaurert stedet. Nå brukes den tradisjonsrike gården til til møter, selskap og overnatting for turister. Solvor og Trond har mottatt Vest-Agder fylkeskommunes bygningsvernpris for deres innsats. Norsk kystkultur på sitt aller beste!

www.konstaligard.no

Besøk også Bakke Bru og Tronåsen når du drar til Konstali Gard.


Foto: Peder Austrud, Visit Sørlandet

9. Grønnes

Flekkefjords trivelige bystrand - Som sørlandsby har vi selvsagt vår egen strand. Grønnes ligger i utkanten av Flekkefjord, få minutters gange fra sentrum. Ved den lille stranden ligger et flott, splitter nytt stupetårn som sørger for at det er noe å finne på både store og små… og modige. På det store grøntområdet, står det en fellesgrill (kullgrill) som alle kan benytte seg av. Alt er tilrettelagt for fine dager med bading og grilling.

Ved siden av grøntområdet og sandstranden finnes det en badebrygge, volleyball-bane og treningsapparater, samt gamle kanonstillinger med informasjonstavle. Parkering på området.


Foto: Visit Sørlandet, Peder Austrud

10. over 100 butikker i vårt lille sentrum

Shopping for viderekommende - Shopping i Flekkefjord er en opplevelse i seg selv. I våre trivelige sentrumsgater ligger nisjebutikkene vegg i vegg, i i trivelige gågater med hvitmalte hus. Butikkene tilbyr deg et spennende utvalg av bl.a. sko, klær, smykker og interiør. Her er det fokus på de gode kundeopplevelsene! Sentralt i sentrum, på Sundesiden, finner du også Amfi kjøpesenter. Alt innen 5 minutters gange.  Her finner du en full oversikt over alle byens butikker samt åpningstider.