14502749097_1c3097c93e_k.jpg
_DSC2369.JPG
2590.jpg
Helge Didriksen_Hidra.JPG
14502749097_1c3097c93e_k.jpg

HOTELL, LEILIGHET ELLER HYTTE?


SCROLL DOWN

HOTELL, LEILIGHET ELLER HYTTE?


Flekkefjord har også flotte bobilparker og ET STORT UTVALG av båthavner. under finner du oversikt over tilbudene i flekkefjord.

 

"Jo, jeg lar meg lett begeistre, men dette er bare fantastisk! Har besøkt mange flotte uthavner og bryggeanlegg i sommer, og dette er det mest imponerende. Et gigantisk anlegg. SÅ rent, frodig og fint, med plass til ´hundrevis´ av båter. Toalett, vann og lys på området. Verdens største 'gapahuk' og egen grillpaviljong. Og her ligger vi 3 båter, bare? Utrolig! 18 grader i sjøen, det friskeste vann noen kan tenke seg. Helt i le for sure vinder. Nei, kjære båtvenner, Sørlandet slutter ikke i Mandal! Ta en tur til Flekkefjord. Ytterst i fjorden utrolige Hidra med gourmetrestaurant, turløyper og flotte havner. Og inne i fjorden denne perlen her, Torsøyene. En drøy nautisk mil lenger inne, vakre hollenderbyen Flekkefjord by. Kom hit en gang. Du vil aldri angre. Opplevelse for livet!" 

BÅTTURIST FRA KRISTIANSAND

_DSC2369.JPG

Bobil


tre flotte anlegg for bobiler

Bobil


tre flotte anlegg for bobiler

EGENES CAMPING

Egenes Camping ligger idyllisk til ved innsjøen Selura. Campingplassen har en historie som går helt tilbake til 1930-tallet, og er en av Norges eldste campingplasser. I dag er det plass til ca. 200 vogner/telt. I tillegg har campingplassen åtte moderne leiligheter og fire hytter av forskjellig standard. Videre er det er det butikk, café/gatekjøkken, uterestaurant og selskapslokale med servering på campingplassen. Egenes Camping kan tilby mange aktiviteter og opplevelser både på plassen og i regionen, og er et ideelt sted når hele familien skal på tur.

Egenes Camping.

egenes.png

BOBILPARKERINGEN I SENTRUM:

I 2014 ble det tilrettelagt for bobilturister som ønsker å besøke Flekkefjord og gjerne vil ha direkte nærhet til sentrum. Bobilparkeringen i Flekkefjord ligger sentralt til, på en solrik tomt, like ved sjøen, med gangavstand til både kjøpesenter, matbutikker, badestrand og sentrum med alle dets fasiliteter. Parkeringen er svært populær og det har vært gjester der hver uke fra den ble gjort tilgjengelig.

Bobilparkeringen i sentrum fungerer slik:

 • Pris: 255 kroner pr. døgn.

 • Tømmestasjon, dusj, toalett, strøm og vann er inkludert i prisen.

 • Urtebed og grill til allmenn benyttelse.

 • Betalingsautomat rett rundt hjørnet.

 • Brannforskriftene må følges!

Denne informasjonen finner man også på kvitteringer og på skilt.

 

180115 Dronebilde.JPG

KIRKEHAMN GJESTEHAVN, HIDRA

 • GPS: N 58°13’45.7 – E 6°31’44.9

 • Adresse: Brattholmen

 • Pris: 150 kroner per døgn.

 • Tømmestasjon, søppeltømming, dusj, toalett, strøm og vann er inkludert i prisen.

 • Tømming av spillvann: Bak servicebygg.

 • Antall plasser: ukjent.

 • Annet: Ligger i havneområdet ved badestrand. Grillbu. Gode fiskemuligheter. Butikk 1 km. Restaurant 2 km. Turterreng og festningsområde fra andre verdenskrig.


2590.jpg

Hytte


I byen, på bryggekanten eller landet?

Hytte


I byen, på bryggekanten eller landet?

LEIE HYTTE I FLEKKEFJORD?


EGen HYTTE I FLEKKEFJORD?

I Flekkefjord har vi ikke boplikt. Dermed kan du bo hvor som helst i kommunen Flekkefjord og benytte det som feriebolig. Hva med et lite hvitt sørlandshus i den ærverdige Hollenderbyen, eller et gammelt skipperhus på Hidra? Fordelene ved Flekkefjord som hyttedestinasjon er mange:

 • Nærhet til kysten - kystidyll

 • En sørlandsby med sjel - Her finner du alt du trenger på et lite område

 • Lavere priser enn de tradisjonelle «hyttelandsbyene»

 • Variert turterreng - massevis av oppmerkede turløyper og lysløyper

 • Kun 1 time og 45 min. kjøretur fra Stavanger

 • Muligheter for båtturer, kajakkturer, fiskeri, krabbe- og hummerfiske

I tillegg har man hyttefelt på fjellet, som Sandvand i Gyland, som kan friste med nærhet til skianlegg og oppkjørte skiløyper om vinteren.
Om sommeren er det gode fiskemuligheter (husk fiskekort!), badeplasser, flotte fellesarealer med grillplasser og bryggeanlegg. I tillegg jobbes det med et felt som heter Gangstø. Gangstø ligger i Hidrasund og her kan man kontakte Favoritthytten ved interesse. Ellers anbefaler vi Finn.no som en portal om man er på jakt etter feriebolig i Flekkefjord.

Velkommen skal du være!

Helge Didriksen_Hidra.JPG

Båt


Trygg i vår havn

nydelige anlegg og områder, og flere av dem er gratis. 

Båt


Trygg i vår havn

nydelige anlegg og områder, og flere av dem er gratis. 

"Jo, jeg lar meg lett begeistre, men dette er bare fantastisk! Har besøkt mange flotte uthavner og bryggeanlegg i sommer, og dette er det mest imponerende. Et gigantisk anlegg. SÅ rent, frodig og fint, med plass til ´hundrevis´ av båter. Toalett, vann og lys på området. Verdens største 'gapahuk' og egen grillpaviljong. Og her ligger vi 3 båter, bare???? Utrolig! 18 grader i sjøen, det friskeste vann noen kan tenke seg. Helt i le for sure vinder.Nei, kjære båtvenner, Sørlandet slutter ikke i Mandal! Ta en tur til Flekkefjord. Ytterst i fjorden utrolige Hidra med gourmetrestaurant, turløyper og flotte havner. Og inne i fjorden denne perlen her, Torsøyene. En drøy nautisk mil lenger inne, vakre hollenderbyen Flekkefjord by. Kom hit en gang. Du vil aldri angre. Opplevelse for livet!"

BÅTTURIST FRA KRISTIANSAND


Grønnes og Rauli

Grønnes-Rauli – området ligger like sør for Flekkefjord by, på østsiden av fjorden. Området ligger nær eksisterende bolighus og fritidsbebyggelse.

Grønnes ligger lengst i nord og har kanoner fra festningsverket som ble anlagt i 1807 under Napoleonskrigen. Festningsverket bestod av to batterier, et på Grønnes og et på Sveigeodden. Like utenfor ligger Kyrodden og Rauli. Utenom bebygde arealer domineres området hovedsakelig av furuskog. Langs sjøkanten er det en blanding av svaberg og sandstrender.
Områdets umiddelbare nærhet til byen og annen bebyggelse gjør det attraktivt som rekreasjonsområde for et stort antall mennesker. Området er omfattende tilrettelagt for bading og strandbaserte aktiviteter på svaberg og strender. Det er lett tilgjengelig med veier og stier, og det er HC-tilgang til både Grønnes og Rauli.

Både Grønnes og Rauli har toalettanlegg som er åpent om sommeren. Området er sørvestvendt med sol til langt på kveld sommerstid.

Kilde: Skjærgårdsparken i Lister

Grønnes_Camilla Bruli Nygaard.JPG

Tollbodbrygga og Flekkefjord Havn

Her finner du alt fra den klassiske sørlandsidyll, med båtliv, hvite trehus og blomstrende hager, til en natur som er røff og spennende. Byens turistforening har tilrettelagt løyper hvor en kan komme rundt i de ulike områder og nyte utsikten fra de mange topper. De fleste turer er familievennlige. Etter å ha passert Torsøy og Grønsundet møter du Flekkefjord. Inne i havna er det liggeplasser for besøkende ved Tollbodbrygga og videre innover elva.

Prisene er overkommelig og man betaler ingenting første døgn, fra døgn nr to og utover betaler man. På Tollbodbrygga har man også muligheter for å få fylt vann, samt å koble seg til strøm. Prisen er 100 kr for kai pluss strøm, for ett døgn. Betalingen foregår på turistkontor eller til en av byens parkeringsbetjenter. Systemet bygger på Smaabyens sjarmerende tillit. Her gjør man opp etter egen samvittighet.

Kilde: Skjærgårdsparken i Lister


Torsøyene

Torsøyene ligger på fjordens østside i innseilingen til Flekkefjord like under bratthenget av Lafjell. Torsøyene består av to øyer, Lille og Store Torsøy. Begge øyene har kupert terreng med blandingsskog med furu som hovedtreslag. Blåbær og røsslyng dominerer i feltsjiktet. På de tilrettelagte stedene er det anlagt plen. En gangbro over det smale sundet binder de to øyene sammen. Torsøyene ble gitt som gave fra den lokale banken til Flekkefjords befolkning. I dag er det anlagt serviceanlegg med toalett og vann. Det er også satt opp grillplass for allmennhetens benyttelse. De godt tilrettelagte bryggene tillater også dyptgående båter å legge til. Sandstrand og plener gir gode muligheter for bading og lek.

Torsøy har nærhet til sentrum og er et yndet anlegg for både lokale og besøkende båtturister.

Kilde: Skjærgårdsparken i Lister 


Berrefjord

Berrefjord ligger i den vestre delen av Hidraheia midt mellom Stø og Tele. Stedet har svært lang tradisjon med havnefunksjon og annen maritim virksomhet. Området ble brukt som sted for utskiping av kiselgur under andre verdenskrig. Fjorden er omkranset av bratte heier med bart fjell, lauvkratt og einer.

For båtfarende er det av stor betydning å ha steder å søke ly for vær og vind. Berrefjord er i så måte et attraktivt sted. Særlig seilbåter har nytte av å gå innom Berrefjord på sin ferd langs kysten.

Kilde: Skjærgårdsparken i Lister

520x1000_DSC0651133_proximity__0x000000_1569-1.jpg

Kirkehamn

Kirkehamn er en uthavn og ansees som hovedsted på øya Hidra. Stedet ligger i et innelukket havneområde vest på Hidra.
Hidra kirke er godt synlig i innseilingen fra havet. Bygningsmiljøet som ligger langs sjøen er stort sett godt ivaretatt. Sett under ett inneholder hele Kirkehamn godt bevarte kulturminner i form av bebyggelse, steingjerder, forstøtningsmurer og rydningsrøyser.
Stedet har lang historie med fiske og sjøfart. Bosettingsfunn fra steinalder er påvist i torvlag ute i havnebassenget.
Kirkehamn er klassifisert som et spesielt verneverdig område i Vest-Agder

Kongshamn Bryggerestaurant har en stor gjestebrygge med strøm, dusj og vaskemuligheter. Restauranten tilbyr kulinarisk mat basert på lokale matvarer.

I Kirkehamn ligger en liten stripe med nydelige små gallerier og butikker hvor man får kjøpt brukskunst, interiør og gaveartikler og en kopp kaffe og litt å bite i. 

Ulland fiskemottak selger diesel, og det finnes også en kommunal brygge innerst i havnen.

Kilde: Skjærgårdsparken i Lister


Rasvåg

Rasvåg er sammen med Kirkehavm på Hidra den tettest bebodde delen av øya. Samfunnet her består av små hvite trehus av gammel stil. I Rasvåg er der butikk og Museum. Rasvåg har også flere små øyer som er bebodd. Rasvåg hadde fra gammelt av en slipp hvor de kjølhalte og reparerte seilskuter, denne ligger på en liten holme midt inne i Rasvåg.

Skip søkte ofte havn i Rasvåg, og under Napoleonskrigen lå de dansknorske fartøyer og holdt utkikk etter engelske «manowars» som gikk langs kysten. Det var også loshytte og -stasjon i Rasvåg. Oppe ved hytten er det hugget et kompass i fjellet. Dette står fremdeles. I Rasvåg har de kommunalbrygge, som kan benyttes av alle. Her har man også etablert serviceanlegg med toalett og vann.

Kilde: Skjærgårdsparken i Lister


Napp

Napp ligger på nordsiden av Hidrasundet, like sør for Dåtlandsheia. Selve Napp er en buet odde som stikker ut i Hidrasundet fra nord. Napp knyttes til fastlandet i et lavtliggende parti med steinrøys og strandvegetasjon. To markerte topper på 59 og 30 m.o.h. gir odden dens karakteristiske form. Røsslyng dominerer vegetasjonsbildet, men her er også gras og einer samt oppslag av bjørk og furu. På1800-tallet bodde en familie med fire barn på Napp. Napp er kun tilgjengelig fra sjøsiden og i bukta finner man et av de luneste stedene langs Hidrasundet når vinden står på fra vest. Det er ifølge Norges sjøkartverk
ankringsplasser for store og mellomstore fartøyer i Nappbukta.

Kilde: Skjærgårdsparken i Lister

Foto: Eivind Hellerslien


Li

Li-gården ligger på nordsiden av Hidrasundet, under Kongsfjellet, like sør for gårdene Kleppa og Dåtland. Li er et av flere nedlagte bruk i heilandskapet nord for Hidrasundet. Brukene er uten veiforbindelse og ligger i et område preget av lyngeheilandskap. Gårdene ligger langs den gamle poststien mellom Abelnes og Dåtland som ble bruk som postrute fra 1922-72. Li er et klassisk eksempel på en hyllegård på Hidreheia, med opprinnelig to gårdsbruk på ei lun hylle, midt i lia mellom Kjørsfjellet og Napp.

Det kulturbetingete plantelivet i kulturlandskapet her har regional verdi og gjengroinga forsinkes av beitende sau. De siste som bodde på gården var hollandske Elisabeth Knottenbelt som giftet seg med Leonard Kleppe på nabogården.

Li-gården ligger i det attraktive turområdet på Hidreheia. Merkede turstier og gode parkeringsmuligheter gjør området lett tilgjengelig. Kommer man sjøveien kan man gå i land i Dåtlandsstrand og gå stien opp til Li. Turstier leder til gården både fra Hidraheia og fra sjøen. Steinbrygge med kajakkrampe er ferdig utbygget med fortøyningsbolter og 2 stk. akterfortøyning som er satt ut på vestsiden av brygga. Informasjonsskilt, skjærgårdsparkskilt og 1 stk. livbøye plassert ved brygga. Langs stien opp til gården gjøres det enkelte utbedrings- og sikringstiltak. Gården Li eies og driftes i dag av F.O.T og man kan på sommerhalvåret booke gården for overnatting på Listerbooking.

Kilde: Skjærgårdsparken i Lister


Kådøy og Lamøy

Kådøy og Lamøy ligger like nordøst for Prestøy og vest for Kjøyda på Hidra. Kådøy og Lamøy skilles av et smalt sund. Lamøy er ganske flat mens den 8 ganger større Kådøy er kupert med to markante topper på 53 og 60 m.o.h. Det er lite vegetasjon på øyene, men området rundt sundet mellom øyene er et viktig område for biologisk mangfold. På det høyeste punktet på Kådøy finnes ei gravrøys. Sammen med Dragøy og Prestøy er Kådøy og Lamøy attraktive områder for båtfarende i skjærgården vest for Hidra.

Kilde: Skjærgårdsparken i Lister

Foto: Eivind Hellerslien


DragøyA

Dragøya ligger sør for Prestøy og like vest for Kirkehamn på Hidra. Dragøy er kupert med heier og dalsøkk. Den høyeste toppen er Vardefjell på 113 m.o.h. Håvågen med strand innerst skjærer langt inn i øya fra sør og herfra går et dalføre til Mollsand nord på øya. Her ligger Lianstjødna hvor man i området rundt finner gammel blåbærfuruskog med en del gammel osp. På Liandstjødna demmer man opp vannet for å få skøyteis om vinteren. Mollsand har en flott, nyopprettet brygge som gjør det enkelt for småbåter å legge til. Ellers er øya rik på blandingsløvskog samt einer og gras i busksjiktet. Dragøya er et viktig sted for biologisk mangfold. I Mollsand er det påvist ei gravrøys. Den korte avstanden til Kirkehamn og øyas sentrale beliggenhet i skjærgården vest for Hidra gjør Dragøya til et yndet turmål. Det er en fin fottur å gå turen mellom Håvåg og Mollsand.

Kilde: Skjærgårdsparken i Lister


Husøy

Husøy ligger like sørvest for Rasvåg på Hidra. Husøy er kupert med lyng, busker og fjellknauser. I vest finnes fine svaberg mot sjøen.
Midt i friområdet er det et slått grasareal og gamle hustufter vitner om tidligere bosetting. På øyas høyeste topp finnes ei kompassrose. Det går sauer på øya. Husøy er lett tilgjengelig med båt fra Rasvåg. Grasarealet byr på fine teltplasser og områder for lek. På dager med lite vind er det flere ilandstigningsmuligheter. Husøy har også fått et flott bryggeanlegg med servicesenter med toalett og vann.

Kilde: Skjærgårdsparken i Lister 

 


Tarmevika

Tarmevika ligger midt på østsiden av Andabeløy. Fra Tarmevika skråner terrenget svakt oppover på land. Skog av lind, bjørk, hassel og furu vokser tett her, men kulturlandskapet åpenbarer seg når man kommer litt opp fra sjøen. Her er gammel dyrka mark med steinsettinger, gamle husmurer og løpestreng ned til stranda. Stedet er lunt og frodig. Tarmevikas beliggenhet gjør den til et egnet sted når vinden står på fra vest. Her er fine oppholdsarealer i kulturlandskapet, og rikelig med teltplasser. Det bratte terrenget rundt gjør at stedet kun er tilgjengelig fra sjøsiden.

Kilde: Skjærgårdsparken i Lister

Foto: Eivind Hellerslien