Ønsker du å starte noe nytt, utvide eller flytte virksomheten?

Trenger du hjelp til å finne lokaler, arealer, aktuelle partnere eller en god sparringspartner til utvikling av en forretningsidé, eller kobling til mentor? Vi har også god oversikt på hvem andre som kan hjelpe deg med økonomi og/eller spisskompetanse i en oppstartsfase. Vi kjenner bedriftene i byen, og har et nettverk som kan være verdifullt for deg.

sentrale Kontaktpersoner:

Lister Nyskaping:
Regionalt utviklingsselskap for næringslivet.
Mailto: daglig leder Christiane Skage

Smaabyen Flekkefjord:
Destinsjons- og byutviklingsselskap
Mailto: daglig leder Frode Johannessen

Flekkefjord kommune:
Mailto: Næringssjef Hans-Egill Berven

Viktige linker:
Flekkefjord kommune Lister Nyskaping / Arealguiden / Innovasjon Norge, avd. Agder


"Aldri før har Flekkefjord hatt så mange tilflyttere som i 2014!"


Midt mellom Stavanger og Kristiansand

Med beliggenhet midt i en region med 30.000 innbyggere innenfor 30 minutters kjøring og 250.000 innen 90 minutters kjøring, har du tilgang til et stort marked. I en region med den høyeste årlige gjennomsnittstemperaturen, lang kystlinje, mange sandstrender, samt et godt utbygd kultur- og arrangementsliv, kan du tilby dine ansatte gode utsikter.

   Moderne næringsarealer inntil E39.
   Konkurransedyktige priser på lokaler og eiendom sammenlignet med pressområder
   Egen havn med ukentlige anløp av container- og ro-ro skip
   Rask og effektiv kommunal behandlingstid.
   «5 minutters byen» - Konsentrert sentrum med korte avstander til de fleste funksjoner.

"Smaabyen arbeider aktivt for kompetanseheving og et levende sentrumsmiljø. Og vi lykkes" 


PROSKOLE BLIR SMAABYSKOLE

Også kjent som Proskolen er et samarbeid mellom Smaabyen, FHF og SR bank. Vi har gjennomført to vellykkede samlinger der hovedintensjonen er å heve kompetansen innen utvalgte områder. Nå utvides dette samarbeidet med Flekkefjord Sparebank og Sparebanken Sør.  Navnet endres også til Smaabyskolen!


CONNECT SØRLANDET

Smaabyen har i denne prosjektperioden samarbeidet med CONNECT Sørlandet om virkemidler for gründere. Vi har gjennomført tre mentorprogram med PE REEFS, FINT HJEM og INSVIVIA, og tre springbrett med henholdsvis PE REEFS, RESCUE DOLL, INSVIVIA

SPRINGBRETT

Springbrett er en møtearena der gründerne får tilbakemeldinger fra et tverrfaglig panel. Slik får de utvikle sin forretningstrategi, forbedre forretningsplanen og forberede selskapet til møtet med investorer og strategiske samarbeidspartnere.

Panelet er tilpasset bedriftens behov og består av ressurspersoner som jurister, patenteksperter, investorer og personer med kunnskap om relevant marked. For å få anledning til å være ressursperson må man være medlem i CONNECT.

MENTORPROGRAM

Mentortjenesten er et tilbud til deg som er daglig leder i en gründerbedrift. Vi setter deg i kontakt med erfarne personer i næringslivet og finner en mentor som passer din bedrift.

Har du ambisjoner om langsiktig vekst ut over det lokale markedet? Er bedriften din samtidig i bedriftsutviklings- eller markedsintroduksjonsfasen og er basert på en unik forretningsidé? Da er du i målgruppen.

Du får tilbud om

Én-til-én-samtaler med en mentor over en periode på seks til 12 måneder.

Vi dekker opp til 50.000 kr (inkl. mva.) av kostnadene dine. Det tilsvarer rundt 40 timer med mentorveiledning.

Deltagelse på opp til to nettverkssamlinger. Målet med nettverkssamlingen er at du som gründer deler erfaringene dine, og samtidig høster lærdom fra andre i samme situasjon.