TERNEN PÅ MARITIM FJORDHOTELL

- Middag & drinker på bryGGekanten

"Herlige ting oppstår i skillet mellom ferskvann og saltvann; for eksempel storfangst av fisk, ideer om fornybar energi eller som i dette tilfelle, vårt spisested; Ternen, Maritim Fjordhotell. Plasseringen er optimal, midt i Smaabyen, rett ved broen, og langs en elv som fletter fjellvann og salt fjord.

Vannveiene er flekkefjæringens inspirasjon. Har alltid vært det. Året rundt padler, seiler eller tøffer folket fra innerst til ytterst i kommunen. Fjorden er deres stolthet. Aller helst ville alle hatt sitt hjem med vid utsikt mot det blå. Enten Grisefjorden som brer seg nordover mot våtmarksområder, bekkefall og stille elvedrag, eller Lafjorden som strekker seg sørover helt ut til havgapet. Et landskap fylt av frodighet og fugleliv.

Ternen restaurant fråtser, som sjøfuglen selv, i råvarer fra innland og sjø, og byr både ferskvannsføde og saltvannskost der de to vannveiene møtes. For like utenfor vinduene, i sikt fra alle bord, renner elva i glipen som deler Smaabyen. Tradisjonell i sin rolle, men i stadig fornyelse. Leken med uventet strøm, men også rolig krusende. Vannveiene inspirerer. Ternen restaurant lar seg inspirere av dem."

Maritim Fjordhotell er deltaker i prosjektet Sans for Smaabyen -lokal mat og historie. Vite mer?