KONSTALI GARD

- Lokalmat, natur og tradisjoner

"Guttungen kippet hver dag skoene av på den lille kollen i myra, kalt Skohaugen. De var det eneste paret han eide, og han gikk heller barbeint i lyngen enn å slite på fottøyet. Han var ikke gamle karen, knappe ni år og redd for å være alene i heia. Så engstelig at han først trosset frykten for represalier og reiste hjem igjen til gården i Bakke. Der fikk han, som en kunne forvente, refs og ble sporenstreks sendt tilbake til gjeterpliktene.

Og nå sto han der, på Skohaugen atter en gang, barbeint ved kanten av våren og lengtet hjem. Men det var ingen vei utenom. Sommeren gav, lengsel og engstelse, men også lukten av lyng i blomstring, friskt gress og solvarmt berg - og smak, av blåbær, bekkevann, bålstekt aure og lettfanget fugl. Dufter og smaker som festet seg dypere i guttungen enn noen frykt. Hva naturen bød. Kristian Konstali, den siste gjeteren i Bakke trakk pusten dypt, og på vintermyke fotsåler trådde han ut i den lyse årstid med sansene åpne."

Vertskapet, Solvor og Trond Konstali vet å få deg til å føle deg hjemme på garden. På Konstali Gard kan du nyte naturen og lade batteriene. Ta gjerne en omvisning på museet, en båttur på det vakre Sirdalsvannet, fottur i heia, hils på dyrene, eller nyt et godt måltid med fin utsikt over Sirdalsvannet. 

Konstali Gard er deltaker i prosjektet Sans for Smaabyen - lokal mat og historie. Vite mer?

 

Konstali Gard

Viraksvegen 192 E, 4438 Sira

(+47) 476 16 557

post@konstaligard.no

Facebook