Skal du flytte til Flekkefjord?

Eller vurderer du å flytte hit? Ta kontakt med oss for mer info. Kanskje har vi også tips til arbeidsplasser og andre relevante ting som kan væe greit å vite når man skal flytte til Flekkefjord.

Topp 10 ting å gjøre i Flekkefjord

Vi har valgt ut 10 godsaker til deg som du kan oppleve i ditt nærområde. De fleste av opplevelsene ligger ikke langt unna døra di så det er bare å kaste seg ut i det.


Oversikt over boligområder:

Har du tipS OG NYTTIG INFORMASJON OM ANDRE  boligområder som bør være med i denne oversikten, kontakt Frode johannessen


Dannevika

Nye leiligheter sentralt i sentrum og rett på bryggekanten. Her har det godt med båtplasser og bademuligheter. Ligger lunt til og med mye sol.

  • Avstand til Sentrum: ca 7 min gange

  • Badeplasser langs hele sjøsiden

  • Båtplasser.

  • Avstand til barnehager: ca 1 km


Rauli

Rauli kjennetegnes av romslige hus og nyere rekkehus. Området er derfor særlig populært blant barnefamilier.

  • Avstand til sentrum: ca 2,5km

  • Avstand til badeplass: ca 1,1km

  • Avstand til barnehage: ca 1km

Rauli ligger sørvest for Flekkefjord sentrum. Feltet er formet som et uregelmessig trapes som begrenses av fjorden mellom Grønnes og Snerthammer i sør, en bratt fjellkam som går videre nordover mot Raulivannet, som utgjør nordlig grense. Avgrensningen mot vest blir mot den eldre bebyggelsen på Sundesiden.

Deler av området er båndlagt mot utbygging som nedslagsfelt for drikkevannskilden Raulivannet og er et skogsområde som også er populært som turterreng. Grønnes og Raulibukta er byens nærmeste sjøbadestrender.

Rauli og Grønnes har også hver sin barnehage.

Området ligger i sydhellende terreng, og mange av boligene har utsikt til Lafjorden som er innseilingen til Flekkefjord. Det ble lenge holdt igjen for utbygging, slik at det meste av boliger er fra ca. 1980 og til nå.


Uenes

Uenes er et familievennlig boligområde, med flere lekeplasser.

Avstander:

  • Avstand til barneskole: 1 km

  • Avstand til sentrum: 1,2 km

  • Avstand til badeplass: 2,2 km

Bydelen Uenes ligger på en stor fjellknaus, som er ca. 1 km. øst-vest og ca. 600 m. på det bredeste i nord-syd-retning.

Inntil 1945 var der tre gårder - en med hønseri, noen utslåtter og resten et større område som etterhvert var blitt hovedsakelig furuskog. I tillegg lå det noen hytter, et landsted og Flekkefjord Fotballklubbs grusbane her. Hovedutbyggingen av området skjedde mellom 1950 og 1960.

I dag har Uenes en enklere adkomst og huser den videregående skolen , Ungdomsskolen, Uenes Stadion (utendørs gress- og kunstgressbane) og Ueneshallen (innendørs idrettshall og svømmehall).


Kråketona

Kråketona er en tettbebygd bystrøk ca. 2 kilometer nord-øst for Flekkefjord sentrum. Adkomst med bil er fra Drangeid, mens gående har en snarvei ned til Austadvika, (slik at det er ca. 1500 m. å gå til sentrum, men skolevei ca. 1 km.). Kråketona var opprinnelig utmark, til dels brukt til sauebeite, på et platå med litt jordsmonn på toppen av stein og sand som var igjen etter istiden. Området ble bygd ut fra ca. 1970, ved at der ble anlagt infrastruktur som vei, vann, strøm m.m. Det er fortsatt en del skog på nordøst- og østsiden av Kråketona, men en stor del er omgjort til boligområde. Alle gatene i Kråketona har fuglenavn.


Hidra

Hidra er ei øy i Flekkefjord kommune som ligger en halvtimes reisetid fra Flekkefjord sentrum (inkl ferje). Øya har ca 550 innbyggere. I tillegg til tradisjonsrike Kirkehamn og Rasvågs koselige små gater og hvite sørlandshus, har Hidra et nytt byggefelt - Valås. Vakker natur og gode turstier finner man over hele øya. Utsikten fra øyas mange topper er fantastisk. På Hidra finner man også trivelige Kongshamn Bryggeretaurant, kystmuseet Fedrenes Minne, kaféen Fruenes Hus i Kirkehamn, fiskemottak med utsalg og to dagligvarebutikker – én i Rasvåg og én i Kirkehamn.

Hidra har egen barneskole og en flott barnehage som var ny av året 2015. Det arbeides med å få øya landfast, men pr i dag er forbindelsen til fastlandet via ferje eller egen båt. Ferja går mer eller mindre én gang i timen, og eksakte fergetider finner du her.
Hidra er et populært feriemål både for hytteturister og besøkende.


Gyland

Gyland et område med spredt bebyggelse som består av mindre grender. De største av disse er Nuland, Kongevold, Nedland, Mydland, Gyland Gård, Fossdal, Netland, Hegland, Klungland, Tesaker, Hjelleset, Eikås, Øysæd, Fedåg, Åtland, Eigeland, Seland, Lona, Grøtteland, Homme, Lilunden og Laugstøl. I tillegg til togstasjon, har også Gyland egen skole og barnehage. Gyland kan i tillegg by på helt unike steder og events som Handverksfabrikken, det årlige hesteløpet Gyland Grand Prix, verdens lengste julehandlegate og det fantastiske spelet Beltespenna.


Åna-Sira

Åna-Sira er et lite tettsted som ligger i Sokndal og Flekkefjord kommune hvorav 1 tredjedel av bygda ligger i Flekkefjord.
Det er elva Sira som deler bygda og fylkene Rogaland og Vest-Agder, og dermed også Vestlandet og Sørlandet. Den har et trangt utløp, som kalles Å-Gapet. Stedet har ca. 200 innbyggere. Kirken sto ferdig i 1888. I Åna-Sira finner man Rekefabrikken Finny Sirevaag  og Åna-Sira kraftstasjon (del av Sira-Kvina Kraftselskap).

Åna-Sira ligger ved kysten og er det en yndet plass for fiskeinteresserte. I elva Sira er det store forekomster av ørret og det godt laksefiske om høsten. Det mest kjente ved Åna-Sira er de ikoniske Jettegrytene, Brufjellsvarden og den vakre lille  rullesteinsstranden i Sandvika ved Roligheten.

Foto: Nordsjøvegen