Topp 10 opplevelser i Flekkefjord


 FLEKKEFJORDBANEN. Foto: Magma Geopark

FLEKKEFJORDBANEN. Foto: Magma Geopark

1. Dresinsykling

Velkommen til sykling på kulturminnet Flekkefjordbanen. En unik opplevelse og aktivitet for familier, vennegjenger og grupper. En utmerket aktivitet hvis dere skal arrangere teambuilding for jobben.

Sykkelen som brukes kalles dresin, og er spesiallaget for å brukes på jernbaneskinner. De fleste syklene er tandem-dresiner, og har plass til to syklende og en voksen eller to barn som passasjerer. Dresinene er allsidige, og det kan tas med rullestoler og barneseter. -  http://www.flekkefjordbanen.com/ 

Folder Flekkefjordbanen


 HOLLENDERBYEN. Foto: Simen Løvgren

HOLLENDERBYEN. Foto: Simen Løvgren

2. den Historiske Hollenderbyen

  • Kultursti

  • Gatekunst

  • Krambua

  • Flekkefjord Museum

LES mer 

Folder Hollenderbyen


3. De ikoniske Brufjellhålene

les mer 

Folder Brufjellhålene


4. kystperlen hidra

  • Krigshistorie

  • Lokalmat

  • Brukskunst

  • Padling og kystledhytte

les mer 

Folder Hidra


 Foto: Visit Sørlandet

Foto: Visit Sørlandet

5. Fjellparkfestivalen

Norges eldste, sammenhengende rockefestival som siden starten, i 1982 har vært drevet på dugnad av byens unge ildsjeler. Siden har festivalen utviklet seg i takt med tiden, men også mot den. Fjellparkfestivalen har vært framsynt og ”booket de store navnene mens de stadig var små”. Her har man hele tiden presentert eksperimentelle og alternative uttrykk i tillegg til de største headlinerne på plakaten. Festivalen varer fra torsdag-lørdag og legges som regel til den nest siste helgen i juli.

www.fjellparkfestivalen.no


 Foto: Visit Sørlandet, Adam Read

Foto: Visit Sørlandet, Adam Read

6. Kongshamn Bryggerestaurant

Noma og Bølgen & Moi. Paret som driver Kongshamn Bryggerestaurant hadde allerede, som unge kokker, solid erfaring med hva som aller best behager ganen. Nå er vi så heldige at de har flyttet sine talenter for matkomposisjoner av lokale råvarer til Kirkehamn på idylliske Hidra. Både restauranten og Hidra anbefales på det varmeste!

Åpningstider:

Tors og fre: 16:00-22:00 / Lør: 13:00-22:00 / Søn: 13:00-16:00

Kongshamn Bryggerestaurant på internett

Ferjeruter


gården Li

7. gården LI

I lufta flyr tårnfalk, kongeørn og havørn. I sjøen kan du få øye på steinkobbe og delfiner. I området rundt gården Li er det flere nedlagte gårder som vitner om at det var stor aktivitet her helt fram til midten av 1950-tallet. Gården Li er en sjelden kulturskatt som gir deg muligheten til å gå tilbake i tid og oppleve litt av hvordan hverdagen var for en bonde flere generasjoner tilbake.

I dag kan man leie gården av Flekkefjord og Oplands turistforening. En perfekt tur for hele familien fra Fidsel, via Kleppe og videre ned til Gården Li hvor man kan bo og leve som man gjorde helt frem til Elisabeth Knottenbelt Kleppe flyttet i 1989. Booking gjøres på listerbooking eller kontakt turistinformasjonen på telefon +47 38 32 80 81 for mer info, eller maja.kongevold@dnt.no


8. Konstali Gard

I Konstali har de drevet med husdyr i 400 år og gården har vært i familiens eie siden Øystein Knutson kjøpte den i 1633. I dag driver ekteparet Solvor og Trond Konstali gården sammen og har restaurert stedet. Nå brukes gården til til møter, selskap og overnatting for turister. Solvor og Trond har mottatt Vest-Agder fylkeskommunes bygingsvernpris for deres innsats. Norsk kystkultur på sitt aller beste!

www.konstaligard.no

Besøk også Bakke Bru og Tronåsen når du drar til Konstali Gard.


Foto: Peder Austrud, Visit Sørlandet

9. Grønnes

Som sørlandsby har vi selvsagt også vår egen strand. Grønnes ligger i utkanten av Flekkefjord, få minutters gange fra sentrum. Her er en liten sandstrand med et flott, splitter nytt stupetårn som sørger for at det er noe å finne på både store og små… og modige. På det store grøntområdet, står det en fellesgrill (kullgrill) som alle kan benytte seg av. Alt er tilrettelagt for fine dager med bading og grilling.

Ved siden av grøntområdet og sandstranden finnes det en badebrygge, volleyball-bane og treningsapparater, samt gamle kanonstillinger med informasjonstavle. Parkering på området.


Foto: Visit Sørlandet, Peder Austrud

10. over 100 butikker i vårt lille sentrum

Shopping i Flekkefjord er en opplevelse i seg selv. I våre trivelige sentrumsgater ligger nisjebutikkene vegg i vegg, i perlerader av hvitmalte hus. Butikkene tilbyr deg et spennende utvalg av sko, klær, smykker og interiør. Sentralt i sentrum, på Sundesiden, finner du også Amfi kjøpesenter. Alt innen 5 minutters gange.  Her finner du en full oversikt over alle byens butikker samt åpningstider.