Topp 10 opplevelser i Flekkefjord


 FLEKKEFJORDBANEN. Foto: Magma Geopark

FLEKKEFJORDBANEN. Foto: Magma Geopark

1. Dresinsykling

Velkommen til sykling på kulturminnet Flekkefjordbanen. En unik opplevelse og aktivitet for familier, vennegjenger og grupper.

Sykkelen som brukes kalles dresin, og er en sykkel som er spesiallaget for å brukes på jernbaneskinner. De fleste syklene er tandem-dresiner, og det er plass til to syklende og en voksen eller to barn som passasjerer. Dresinene er allsidige, og det kan tas med rullestoler og barneseter. -  http://www.flekkefjordbanen.com/ 

Folder Flekkefjordbanen


 HOLLENDERBYEN. Foto: Simen Løvgren

HOLLENDERBYEN. Foto: Simen Løvgren

2. Historiske Hollenderbyen

  • Kulturstien
  • Gatekunst
  • Krambua
  • Flekkefjord Museum

LES mer 

Folder Hollenderbyen


3. De ikoniske Brufjellhålene

les mer 

Folder Brufjellhålene


4. pittoreske hidra

  • Krigshistorie
  • Lokal mat
  • Brukskunst
  • Padling og kystledhytte

les mer 

Folder Hidra


 Foto: Visit Sørlandet

Foto: Visit Sørlandet

5. Fjellparkfestivalen

Norges desiert eldste, sammenhengende rockefestival som siden starten i 1982 har den vært drevet på dugnad av byens egne unge. Siden har festivalen utviklet seg i takt med tiden, men også mot den. Festivalen har vært framsynt og ”booket de store da de enda var små”, og har hele veien presentert eksperimentelle og alternative uttrykk i tillegg til de største headlinerne på plakaten. Festivalen varer fra torsdag-lørdag og legges som regel til nest siste helg i juli.

www.fjellparkfestivalen.no


 Foto: Visit Sørlandet, Adam Read

Foto: Visit Sørlandet, Adam Read

6. Kongshamn Bryggerestaurant

Noma og Bølgen & Moi. Dette paret har allerde, som unge kokker, solid erfaring med hva som aller best behager ganen. Nå er vi så heldige at de har flyttet sine talenter for matkomposisjoner av lokale råvarer til Kirkehamn på idylliske Hidra.

Åpningstider:

Tors og fre: 16:00-22:00 / Lør: 13:00-22:00 / Søn: 13:00-16:00

Kongshamn Bryggerestaurant på internett

Ferjeruter


gården Li

7. gården LI

I lufta flyr tårnfalk, kongeørn og havørn. I sjøen kan du få øye på steinkobbe og delfiner. I området er det flere nedlagte gårder som vitner om at det var stor aktivitet her helt fram til midten av 1950-tallet. Gården Li er en sjelden skatt!
I dag kan man leie gården av Flekkefjord og Oplands turistforening. En perfekt tur for hele familien fra Fidsel, via Kleppe og videre ned til Gården Li hvor man kan bo og leve som man gjorde helt frem til Elisabeth Knottenbelt Kleppe flyttet i 1989. Booking gjøres på listerbooking eller kontakt turistinformasjonen på telefon +47 38 32 80 81 for mer info eller maja.kongevold@dnt.no


8. Konstali Gard

I Konstali har de drevet med husdyr i 400 år og gården har vært i familiens eie siden Øystein Knutson kjøpte den i 1633. I dag driver ekteparet Solvor og Trond Konstali gården sammen og har restaurert stedet slik at det i dag brukes til møter, selskap og overnatting for turister. De har mottatt Vest-agder fylkeskommunes bygingsvernpris for deres innsats. Norks kystkultur på sitt aller beste!

www.konstaligard.no

Besøk også Bakke Bru og Tronåsen når du drar til Konstali Gard.


Foto: Peder Austrud, Visit Sørlandet

9. Grønnes

Som sørlandsby har vi selvsagt også vår egen strand. En liten sandstrand med et flott splitter nytt stupetårn, sørger for at det er noe å finne på både for de små og de store og modige. På gresseplenen står det en god grill, så her kan du ta med kull og grillmat og bruke hele dagen i friluft.

Området har både gressplen, brygge og sandstrand, gamle kanonstillinger med informasjonstavle, volleyball-bane og treningsapparater. Og så er det kun få minutters gange fra sentrum. Parkering på området.


Foto: Visit Sørlandet, Peder Austrud

10.100 butikker innen 5 minutter gangsavstand

Shopping i Flekkefjord er en opplevelse i seg selv. I den idylliske sørlandsbyen Flekkefjord ligger nisjebutikkene vegg i vegg i gater med perlerader av hvitmalte hus. Butikkene tilbyr deg et spennende utvalg av sko, klær, smykker og interiør. Sentralt i sentrum, på Sundesiden, finner du også Amfi kjøpesenter. Alt innen 5 minutters gange.  Her finner du en full oversikt over alle byens butikker samt åpningstider.