IMG_7825.jpg
IMG_9171.JPG
IMG_9155.JPG
IMG_4631.JPG
IMG_7825.jpg

StreetArtprosjektet


2016

Gatekunstnerne

 

 

 

 

 

 

 

SCROLL DOWN

StreetArtprosjektet


2016

Gatekunstnerne

 

 

 

 

 

 

 

Opplev urban kunst i historiske hollenderbyen

StreetArt Hollenderbyen i Flekkefjord er et utendørs galleri med gatekunst av lokale, nasjonale og snart internasjonale kunstnere. Besøkende kan nyte spennende samtidskunst i en av Sørlandets best bevarte trehusbebyggelser. Prosjektet omfatter å utsmykke større og mindre fasader med gatekunst. Prosjektet vil gå over flere år, og omfatter flere tverrgater i Hollenderbyen.

 

2015

I 2015 ble tre verk av tre forskjellige kunstnere oppført i Fjellgata, hvor barnebokforfatteren Elsa Beskows besteforeldre bodde. Beskow har mange vidunderlige karakterer som f.eks. tante Brun, tante Grønn og tante Violett. Hun har skapt et helt univers, der deler av handlingen er inspirert av hennes bestefars beskrivelser fra oppveksten i Hollenderbyen. En av historiene hennes begynner med følgende ord: «Det var en gang en liten by, og i den byen var det en liten gate, og i den gaten lå et lite gult hus…» Det lille, gule huset finner vi i Fjellgata 9.

Les mer om Elsa Beskow sin eventyrverden.

Verk av Terje Andersen. Kan ses fra Dr. Kraftsgate

BUY THE ARTWORK

Artwork: Frode Skaren. Kan ses fra Øvre park.

BUY THE ARTWORK

Artwork: Hama Woods: Kan ses fra Fjellgaten.

BUY THE ARTWORK


2016

I 2016 introduserer vi lokale utøvere, så vel som internasjonle. Terje Andersen, som selv er fra Flekkefjord, har fått æren av å dekorere seilet i Øvre Park med full kunstnerisk frihet. Den anonyme AFK fra Bergen har levert både et planlagt verk i Kildegaten og et verk som ble satt opp som overraskelse og dermed i ekte gatekunststil.

Prosjektet er samarbeid med Nuart, Flekkefjord museum, Flekkefjord Rockeklubb og Sirnes & Bruhjell

IMG_7783.jpg
Verk av AFK. Kan sees i Kildegaten.

Verk av AFK. Kan sees i Kildegaten.

Verk av Terje Andersen. Kan ses i Øvre Park

Verk av Terje Andersen. Kan ses i Øvre Park

IMG_7801.jpg
Verk av AFK. Kan sees krysset Anders Beers gate og Kirkegaten.

Verk av AFK. Kan sees krysset Anders Beers gate og Kirkegaten.


Gatekunstnere 2016

AFK

AFK is a Bergen based street artist. His classic, monochrome stencils are often laced with political undertones, and his discrete use of color, usually just pink and purple, makes his work easily recognizable.

For the last few years he has established himself among the elite of norwegian street artists with his work being some of the most exeptional that the city has to offer.


VEBJØRN HOMMESDAL MOI

Vebjørn er 19 år og ble ferdig på formgivningslinjen ved Flekkefjord vidergående skole i 2015. Allerede nå viser han en lidenskap og higen etter å utforske kunstens verden. Han har eksperimentert med mange ulike teknikker, både på fritiden og gjennom skolen. Hans bidrag til gatekunstprosjektet i Hollenderbyen er et resultat av en bevisst utviklingsprosess der ulike teknikker og stilarter er blitt testet ut. Nå er Vebjørn snart klar til å overføre sitt bidrag på sin utvalgte vegg.

”Jeg mener at gatekunst ikke kun kan være kontroversielt og provoserende. Jeg ønsker å skape noe, som huseieren kan være stolt av å ha på veggen sin.”

Terje Andersen

Terje Andersen er graffitikunstner fra Flekkefjord, bosatt i Kristiansand.
Terje utsmykket en vegg under StreetArt Hollenderbyen 2015 og i år har han pustet nytt liv i Øvre park med sitt verk «Taggerene i Trygve Tønnessens farvehandel». Han har i tillegg fungert som mentor for de tre lokale utøverne som får prøve seg som gatekunstnere i år, samt bidratt med produksjonen av utstillingen i Øvre park "Gatekunst i retrospekt".


GUNNHILD CAMBELL ÅSLY

Gunnhild er født og oppvokst på verdens vakreste øy, Hidra. Hun jobber hovedsakelig med ulike teknikker innen ”freestylekunst”. Hennes uttrykk kjennetegnes ved hennes humørfylte og halvabstrakte motiver. Gunnhild er sterkt inspirert av Tatja L.K. Guldbrandsen. Allerede i barndommen gjorde hans bilder inntrykk henne. Hun har flere utstillinger bak seg og hun er utdannet kunstterapeut fra Danmark. Gunnhild vil i tiden frem mot StreetpARTy 4. juni, jobbe med sitt gatekunstverk ”live” på grunnmuren på kulturskolen ved rådhuset.
Gunnhild har en intuitiv uttrykksform, der motivet er direkte inspirert av omgivelse og opplevelsene som omringer henne.

Axel Sunde

Axel, 17 år fra Flekkefjord, har tegnet så lenge han kan huske! Med alle sine detaljrike illustrasjoner av kjøretøyer og mekaniske installasjoner, viser Axel både stor kunnskap og lidenskap for sine inspirasjonskilder. Han har utforsket teknikker som akvarell, blyant, fargestifter og spraymaling og helt frem til nå – kun på små formater. Nå skal Axel altså, for første gang, prøve seg på stort format under årets StreetArt under Smaaby16.

”Når skissene og materialene er bestemt, kan Smaaby 2016 bare komme!" uttaler Axel til Smaabyen!


IMG_9171.JPG

Kunstnere 2015


Smaabyen presenterer:

Gatekunstnerne 2015

Kunstnere 2015


Smaabyen presenterer:

Gatekunstnerne 2015

Terje Andersen

Terje Andersen er graffitikunstner fra Flekkefjord, bosatt i Kristiansand.
Karrieren begynte tidlig på utvalgte vegger i Flekkefjord. Etter få år med magre rammer for utfoldelse fortsatte karrieren i Kristiansand. Veien fra deltids- til heltidskunstner har tatt tid og kom først i orden for fullt i 2010/2011. Kunstnerisk hovedfokus har vært større murvegger, men de siste årene også lerret og større krukker. Uttrykket har variert fra klassisk graffiti med utgangspunkt i bokstaver til figurative og surrealistiske motiver ispedd både humor og trancendente hint med religiøse undertoner, spark i siden til samfunnets vedtatte normer og ellers hva som kunne være artig å spraymale her og der.


TANKER BAK VERKET

Veggmaleriet for StreetART Hollenderbyen 2015 er inspirert av Elsa Beskows fantasiverden hvor små planter og dyr blir store og nære idet vi møter de i forskjellige fortellinger. Beskow sine historier er skrevet for barn, men begeistrer lett et større aldersspenn, ikke bare de yngste. Dette har vært fokus for valg av motiv for veggmaleriet, å begeistre helt fra de yngste til de eldste, men samtidig å la de yngste være i fokus. Jeg er opptatt av godt håndverk, stil, komposisjon og estetikk når jeg velger motiver og denne veggen er intet unntak.

Om maleriet kan hjelpe til å dra på smilebåndet til den som får øye på det så er jeg veldig fornøyd.

www.sprayboks.no

Hama Woods

Hama Woods is a stencil artist, based in Oslo. Her work demonstrates a reverence for nature and its immediate connection to humanity. In a search for methods to communicate the impor-tance and revival of nature, Hama Woods stencils intuitively reflects and focuses on a sociological approach to greed and human con-sumption and its direct affect on our natural environ-ment. Her works are characterized by the use of hand cut, multi-layered stencils witch are applied by spray paint. Woods´ artworks are gradually taking root in public and private spaces in and around Oslo. Her hope is to empower and challenge viewers to come to their own conclusions and to rethink the choices they make which effect today and tomorrow.


TAnker bak verket

Deep in the roots of an old pine tree live the children of the forest. Playing hide-and-seek with the squirrels, snowballing in the winter,
each season brings its own adventures - but perhaps spring holds the best surprise of all.

The storybook 'Children of the Forest' by Elsa Beskow was the inspiration for Hama Woods' wall. The wall features a giant rabbit being fed strawberries via a rope-pulley system by small frogs. The adventurous settings and the fantasy-like scenes portrayed in the book was a great starting point for Woods. On a deeper level, in addition to the wall being inspired by Elsa Beskows childlike stories, the wall takes a critical angle, addressing the skewed distribution of benefits in our world.

www.hamawoods.com

Frode Skaren

Frode Skaren er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo. Er både født og bosatt i Kvinesdal. Frode jobber som illustratør og designer for store og små kunder fra hele verden. Han jobber utifra en gammel låve i Kvinesdal. I tillegg til å tegne sjarmerende karakterer til bruk i reklame, produkter og magasiner, har han holdt flere workshops og foredrag rundt om i Norge.


TAnker bak verket

Jeg er veldig glad i å tegne iskrem, så jeg tenkte at her kunne jeg lage et kunstverk der Uglylogo møter Elsa Beskow med iskrem som grunnlag.

I denne verdenen er det vi på gaten som er småfolket og frukten og godteriet er normal størrelse, det er som om vi har gått inn i Beskow sin verden, men en god dæsj av Uglylogo attitude.

I tillegg var det ekstremt passende og utrolig tilfeldig at dette bygget var tidligere en isbar og byens meieri. Så kanskje det var meningen at mitt verk skulle males på nettopp denne veggen?

www.uglylogo.no

IMG_9155.JPG

Kunstnere 2016


Hollenderbyen

Urban Smaaby

 

 

 

 

 

 

 

Kunstnere 2016


Hollenderbyen

Urban Smaaby

 

 

 

 

 

 

 

Opplev urban kunst i historiske hollenderbyen

StreetArt Hollenderbyen i Flekkefjord er et utendørs galleri med gatekunst av lokale, nasjonale og snart internasjonale kunstnere. Besøkende kan nyte spennende samtidskunst i en av Sørlandets best bevarte trehusbebyggelser. Prosjektet omfatter å utsmykke større og mindre fasader med gatekunst. Prosjektet vil gå over flere år, og omfatter flere tverrgater i Hollenderbyen.

 

2015

I 2015 ble tre verk av tre forskjellige kunstnere oppført i Fjellgata, hvor barnebokforfatteren Elsa Beskows besteforeldre bodde. Beskow har mange vidunderlige karakterer som f.eks. tante Brun, tante Grønn og tante Violett. Hun har skapt et helt univers, der deler av handlingen er inspirert av hennes bestefars beskrivelser fra oppveksten i Hollenderbyen. En av historiene hennes begynner med følgende ord: «Det var en gang en liten by, og i den byen var det en liten gate, og i den gaten lå et lite gult hus…» Det lille, gule huset finner vi i Fjellgata 9.

Les mer om Elsa Beskow sin eventyrverden.

Verk av Terje Andersen. Kan ses fra Dr. Kraftsgate

BUY THE ARTWORK

Artwork: Frode Skaren. Kan ses fra Øvre park.

BUY THE ARTWORK

Artwork: Hama Woods: Kan ses fra Fjellgaten.

BUY THE ARTWORK


2016

I 2016 introduserer vi lokale utøvere, så vel som internasjonle. Terje Andersen, som selv er fra Flekkefjord, har fått æren av å dekorere seilet i Øvre Park med full kunstnerisk frihet. Den anonyme AFK fra Bergen har levert både et planlagt verk i Kildegaten og et verk som ble satt opp som overraskelse og dermed i ekte gatekunststil.

Prosjektet er samarbeid med Nuart, Flekkefjord museum, Flekkefjord Rockeklubb og Sirnes & Bruhjell

IMG_7783.jpg
Verk av AFK. Kan sees i Kildegaten.

Verk av AFK. Kan sees i Kildegaten.

Verk av Terje Andersen. Kan ses i Øvre Park

Verk av Terje Andersen. Kan ses i Øvre Park

IMG_7801.jpg
Verk av AFK. Kan sees krysset Anders Beers gate og Kirkegaten.

Verk av AFK. Kan sees krysset Anders Beers gate og Kirkegaten.


Gatekunstnere 2016

AFK

AFK is a Bergen based street artist. His classic, monochrome stencils are often laced with political undertones, and his discrete use of color, usually just pink and purple, makes his work easily recognizable.

For the last few years he has established himself among the elite of norwegian street artists with his work being some of the most exeptional that the city has to offer.


VEBJØRN HOMMESDAL MOI

Vebjørn er 19 år og ble ferdig på formgivningslinjen ved Flekkefjord vidergående skole i 2015. Allerede nå viser han en lidenskap og higen etter å utforske kunstens verden. Han har eksperimentert med mange ulike teknikker, både på fritiden og gjennom skolen. Hans bidrag til gatekunstprosjektet i Hollenderbyen er et resultat av en bevisst utviklingsprosess der ulike teknikker og stilarter er blitt testet ut. Nå er Vebjørn snart klar til å overføre sitt bidrag på sin utvalgte vegg.

”Jeg mener at gatekunst ikke kun kan være kontroversielt og provoserende. Jeg ønsker å skape noe, som huseieren kan være stolt av å ha på veggen sin.”

Terje Andersen

Terje Andersen er graffitikunstner fra Flekkefjord, bosatt i Kristiansand.
Terje utsmykket en vegg under StreetArt Hollenderbyen 2015 og i år har han pustet nytt liv i Øvre park med sitt verk «Taggerene i Trygve Tønnessens farvehandel». Han har i tillegg fungert som mentor for de tre lokale utøverne som får prøve seg som gatekunstnere i år, samt bidratt med produksjonen av utstillingen i Øvre park "Gatekunst i retrospekt".


GUNNHILD CAMBELL ÅSLY

Gunnhild er født og oppvokst på verdens vakreste øy, Hidra. Hun jobber hovedsakelig med ulike teknikker innen ”freestylekunst”. Hennes uttrykk kjennetegnes ved hennes humørfylte og halvabstrakte motiver. Gunnhild er sterkt inspirert av Tatja L.K. Guldbrandsen. Allerede i barndommen gjorde hans bilder inntrykk henne. Hun har flere utstillinger bak seg og hun er utdannet kunstterapeut fra Danmark. Gunnhild vil i tiden frem mot StreetpARTy 4. juni, jobbe med sitt gatekunstverk ”live” på grunnmuren på kulturskolen ved rådhuset.
Gunnhild har en intuitiv uttrykksform, der motivet er direkte inspirert av omgivelse og opplevelsene som omringer henne.

Axel Sunde

Axel, 17 år fra Flekkefjord, har tegnet så lenge han kan huske! Med alle sine detaljrike illustrasjoner av kjøretøyer og mekaniske installasjoner, viser Axel både stor kunnskap og lidenskap for sine inspirasjonskilder. Han har utforsket teknikker som akvarell, blyant, fargestifter og spraymaling og helt frem til nå – kun på små formater. Nå skal Axel altså, for første gang, prøve seg på stort format under årets StreetArt under Smaaby16.

”Når skissene og materialene er bestemt, kan Smaaby 2016 bare komme!" uttaler Axel til Smaabyen!


IMG_4631.JPG

StreetART Gallery


Online salgsutstilling

Smaaby Gallery

StreetART Gallery


Online salgsutstilling

Smaaby Gallery

I will survive - HAMA WOODS
AP
Canvas
100 x 100
Mixed media on cotton canvas
8 000 kr

Always want more - HAMA WOODS SOLGT!
AP (Artist Print)
70 x 80 cm + 25 x 25 cm
Mixed media on cotton canvas
7 500 kr

RUN - FRODE SKAREN
Risografi trykk
1 120 kr

Fat & Wet Pussy - FRODE SKAREN
Silketrykk
1 120 kr

Zombie - FRODE SKAREN
Silketrykk
840 kr

Lovestory - TERJE ANDERSEN
80x150 cm Lin/polyester lerret
Akryl/KRINK
Ikke til salgs

Giving up - HAMA WOODS  SOLGT!
ed. 4
100 x 70 cm
Mixed media on cotton canvas
7 000 kr

Balance - HAMA WOODS
AP (Artist Print)
60 x 80 cm + 30 x 30 cm
Mixed media on cotton canvas
7 500 kr

Juicy Jungle of Jugs and Jizz - FRODE SKAREN
Silketrykk
Kommer for salg

What’s Brewing - FRODE SKAREN
Silketrykk
1 960 kr

GMO fun - TERJE ANDERSEN
81x124 cm Lin/polyester lerret
Akryl/spray
9 800 kr

Monsanto - TERJE ANDERSEN
81x124 cm Lin/polyester lerret
Akryl/spray
13 300 kr

Robot taking over (blue) - HAMA WOODS SOLGT!
Robot taking over (purple)
Robot taking over (red)
Robot taking over (yellow)
ed. 16
30 x 20 cm
Mixed media on cotton canvas
900 kr

JAB X Uglylogo collab - FRODE SKAREN
Silketrykk
1 120 kr

Luxus Leverpostei - FRODE SKAREN
Silketrykk
980 kr

Linedance fail - TERJE ANDERSEN
1 x 2 m Lin/polyester lerret
Akryl/spray
11 900 kr

The girl an The Pope - TERJE ANDERSEN
90x125 cm Lin/polyester lerret
Akryl
18 200 kr