SANS FOR SMAABYEN

made in flekkefjord

Målet med prosjektet Sans for Smaabyen er å heve kvaliteten på lokale produkter, samt oppmuntre til å ta i bruk lokale råvarer og materialer, stimulere til å utvikle bærekraftige prosjekter, samt skape grunnlag for å utvikle Flekkefjord som en Smaaby med god mat, gode produkter og gode historier.


i samarbeid med kongshamn bryggerestaurant SØKER vi LOKALE MATPRODUSENTER!

kontakt

Kongshamn Bryggerestaurant v/Hege Helén Hansen: post@kongshamn.no  

Smaabyen Flekkefjord v/Rebecca Reimers: rebecca.reimers@flekkefjord.kommune.no


 
 

MERKING AV KVALITETSPRODUKTER FRA FLEKKEFJORD

I 2016 vil vi introdusere et merke for utvalgte lokale produkter. Merket skal fungerer som en utmerkelse og et kvalitetsstempel for produkter der lokale råvarer, materialer og kunnskap står i fokus. Merket kan anvendes i markedsføring og salg av produktene. Smaabyen vil også aktivt markedsføre produktene i vårt arbeid med bygge omdømmet til Flekkefjord.

Merket skal fungere som et virkemiddel for å styrke lokale bedrifter som produserer egne produkter. Merket kan tildeles alle produkttyper som oppfyller et sett med kriterier som setter krav til råvarer, materialer, produksjon og utforming. Kriterier for tildeling av merket vil bli lagt ut på disse sider samt våre facebooksider primo 2016.


 
1440407654647.jpeg
 

SPRE LYS OG VARME MED SMAABYLYKTEN

Denne lille herligheten ble utviklet i smarbeid med Momentor as og er utviklet for private hjem og butikker i sentrum. Det 8-kantede tårnet finner igjen formen i den nye lykten som er produsert av Momentor. Lykten er konstruert av stål som har vært overflødig fra andre produksjoner. Glasset er hentet fra Erikstemmen, vasket og skåret etter mål av gamle vindusruter. Lykten er håndlaget og dermed er ingen helt like.

Det er samfunnets ubrukte arbeidskraft, som har laget lykten hos Momentor. Det er mennesker med mange ressurser som ønsker å bidra i samfunnet, og nå har de laget Flekkefjords aller første Smaabyprodukt. Et produkt designet med gjenbruk, miljø og mennesket i fokus.

Smaabylykten er det første produktet som kan smykke seg med kvalitetsstempelet "Sans for Smaabyen"

Lykten kan bestilles direkte hos Momentor as.