Opplev urban kunst i historiske hollenderbyen

StreetArt Hollenderbyen i Flekkefjord er et utendørs galleri med gatekunst av lokale, nasjonale og snart internasjonale kunstnere. Besøkende kan nyte spennende samtidskunst i en av Sørlandets best bevarte trehusbebyggelser. Prosjektet omfatter å utsmykke større og mindre fasader med gatekunst. Prosjektet vil gå over flere år, og omfatter flere tverrgater i Hollenderbyen.

 

2015

I 2015 ble tre verk av tre forskjellige kunstnere oppført i Fjellgata, hvor barnebokforfatteren Elsa Beskows besteforeldre bodde. Beskow har mange vidunderlige karakterer som f.eks. tante Brun, tante Grønn og tante Violett. Hun har skapt et helt univers, der deler av handlingen er inspirert av hennes bestefars beskrivelser fra oppveksten i Hollenderbyen. En av historiene hennes begynner med følgende ord: «Det var en gang en liten by, og i den byen var det en liten gate, og i den gaten lå et lite gult hus…» Det lille, gule huset finner vi i Fjellgata 9.

Les mer om Elsa Beskow sin eventyrverden.

Verk av Terje Andersen. Kan ses fra Dr. Kraftsgate

BUY THE ARTWORK

Artwork: Frode Skaren. Kan ses fra Øvre park.

BUY THE ARTWORK

Artwork: Hama Woods: Kan ses fra Fjellgaten.

BUY THE ARTWORK


2016

I 2016 introduserer vi lokale utøvere, så vel som internasjonle. Terje Andersen, som selv er fra Flekkefjord, har fått æren av å dekorere seilet i Øvre Park med full kunstnerisk frihet. Den anonyme AFK fra Bergen har levert både et planlagt verk i Kildegaten og et verk som ble satt opp som overraskelse og dermed i ekte gatekunststil.

Prosjektet er samarbeid med Nuart, Flekkefjord museum, Flekkefjord Rockeklubb og Sirnes & Bruhjell

IMG_7783.jpg
Verk av AFK. Kan sees i Kildegaten.

Verk av AFK. Kan sees i Kildegaten.

Verk av Terje Andersen. Kan ses i Øvre Park

Verk av Terje Andersen. Kan ses i Øvre Park

IMG_7801.jpg
Verk av AFK. Kan sees krysset Anders Beers gate og Kirkegaten.

Verk av AFK. Kan sees krysset Anders Beers gate og Kirkegaten.


Gatekunstnere 2016

AFK

AFK is a Bergen based street artist. His classic, monochrome stencils are often laced with political undertones, and his discrete use of color, usually just pink and purple, makes his work easily recognizable.

For the last few years he has established himself among the elite of norwegian street artists with his work being some of the most exeptional that the city has to offer.


VEBJØRN HOMMESDAL MOI

Vebjørn er 19 år og ble ferdig på formgivningslinjen ved Flekkefjord vidergående skole i 2015. Allerede nå viser han en lidenskap og higen etter å utforske kunstens verden. Han har eksperimentert med mange ulike teknikker, både på fritiden og gjennom skolen. Hans bidrag til gatekunstprosjektet i Hollenderbyen er et resultat av en bevisst utviklingsprosess der ulike teknikker og stilarter er blitt testet ut. Nå er Vebjørn snart klar til å overføre sitt bidrag på sin utvalgte vegg.

”Jeg mener at gatekunst ikke kun kan være kontroversielt og provoserende. Jeg ønsker å skape noe, som huseieren kan være stolt av å ha på veggen sin.”

Terje Andersen

Terje Andersen er graffitikunstner fra Flekkefjord, bosatt i Kristiansand.
Terje utsmykket en vegg under StreetArt Hollenderbyen 2015 og i år har han pustet nytt liv i Øvre park med sitt verk «Taggerene i Trygve Tønnessens farvehandel». Han har i tillegg fungert som mentor for de tre lokale utøverne som får prøve seg som gatekunstnere i år, samt bidratt med produksjonen av utstillingen i Øvre park "Gatekunst i retrospekt".


GUNNHILD CAMBELL ÅSLY

Gunnhild er født og oppvokst på verdens vakreste øy, Hidra. Hun jobber hovedsakelig med ulike teknikker innen ”freestylekunst”. Hennes uttrykk kjennetegnes ved hennes humørfylte og halvabstrakte motiver. Gunnhild er sterkt inspirert av Tatja L.K. Guldbrandsen. Allerede i barndommen gjorde hans bilder inntrykk henne. Hun har flere utstillinger bak seg og hun er utdannet kunstterapeut fra Danmark. Gunnhild vil i tiden frem mot StreetpARTy 4. juni, jobbe med sitt gatekunstverk ”live” på grunnmuren på kulturskolen ved rådhuset.
Gunnhild har en intuitiv uttrykksform, der motivet er direkte inspirert av omgivelse og opplevelsene som omringer henne.

Axel Sunde

Axel, 17 år fra Flekkefjord, har tegnet så lenge han kan huske! Med alle sine detaljrike illustrasjoner av kjøretøyer og mekaniske installasjoner, viser Axel både stor kunnskap og lidenskap for sine inspirasjonskilder. Han har utforsket teknikker som akvarell, blyant, fargestifter og spraymaling og helt frem til nå – kun på små formater. Nå skal Axel altså, for første gang, prøve seg på stort format under årets StreetArt under Smaaby16.

”Når skissene og materialene er bestemt, kan Smaaby 2016 bare komme!" uttaler Axel til Smaabyen!