Pittoreske HIDRA

Kanskje verdens vakreste øyparadis, og du finner den rett utenfor Flekkefjord! Restaurant, båt- og bobilanlegg, fantastisk turterreng, fiskeutsalg og ikke minst genuine små samfunn med klynger av gammel trehusbebyggelse.


Foto: Smaabyen Flekkefjord

Foto: Smaabyen Flekkefjord

LOKALMAT & kystkultur

Lykken er å kjøpe nykokt krabbe rett fra fiskerens egen heim, kjøpe dill, loff og majones hos kolonialen og finne en lun plass med utsikt til verden.  Eller få det tilberedt og servert på lekre og rustikke Kongshamn Bryggerestaurant.


Foto: Visit Sørlandet, Adam Read

Foto: Visit Sørlandet, Adam Read

Små hytter

Kunstinstallasjonen “Små Hytter” er et prosjekt skapt av Solveig Egeland og tegnet av arkitekt Arne Åmland. “Målet med installasjonen er å få folk til å lytte. Til vinden og stillheten. Til å se fuglelivet på nært hold. Til å kjenne regndråpene tromme på taket. Til å forstå hvorfor vi trenger å verne om natur og miljø. Gjennom bruk skal mennesker oppleve nærhet til naturen og dermed begynne å reflektere.” Slik framstilles kunstprosjektet som Hidra skole overtok i 2012. Hyttene kan leies hele sommersesonger.

Vite mer?


Foto: Fruenes hus

Foto: Fruenes hus

Galleri & Brukskunst

I Kirkehamn ligger en liten stripe med nydelige små gallerier og butikker hvor man får kjøpt brukskunst, interiør og gaveartikler og en kopp kaffe og litt å bite i. 

Begynn gjerne med Berits Glass & Vev som ligger nedenfor Prestegården, videre til Fruenes hus og Heklebua. På Fruenes hus passer det med en liten pust i bakken og litt forfriskninger. Har man lyst på enda mer, kan turen gå videre til et besøk i nydelige Hidra Kirke, og videre ut på grusveien mot Kongshamn Bryggerestaurant. Her finnes også et galleri med et utvalg bilder av den kjente Hidramaleren Olav Omland!


Hågåsen. Foto: Visit Sørlandet

Krigshistorie & natur

På toppen av Hågåsen finner du kanonstillinger og et stort nettverk av bunkerser fra 2. verdenskrig. Turen opp går gjennom vakkert kulturlandskap, og øverst utsikt over øyparadiset med Atlanterhavet og Nordsjøen i bakgrunnen. Utsikten kan ta pusten fra alle og enhver. Kunstinstallasjonen "Små Hytter" av Solveig Egeland står også på toppen. Her kan du overnatte i Hytta "Nyperosa" og spise frokosten i hytta "Havsula". 

 


Foto: Visit Sørlandet, Adam Read

Foto: Visit Sørlandet, Adam Read

STRANDBU I KIRKEHAMN

Strandbu turhytte ligger idyllisk til i Fiskerihavna, ved Kirkehamn på Hidra. Hytta er åpen for overnatting hele året og har 2 sengeplasser. Her finner du også et nydelig friluftsområde med badestrand for bading og krabbefangst, båthavn, sandvolleybane og barnekajakk til utlån. Kun få minutters gange finner du en koselig liten dagligvarebutikk. Pris: kr. 150,- pr. person pr. natt.

For mer informasjon om opplevelser rundt Kirkehamn og Hidra

For mer informasjon og booking av hytte


 

Ta kontakt med turistinformasjonen for veibeskrivelse:  +47 38 32 80 81

På hidra.no kan du også finne mye nyttig informasjon (dette er en privat webside og Smaabyen Flekkefjord tar ikke ansvar for innhold).