“Det var en gang en liten by, og i den byen var det en liten gate, og i den gaten lå et lite gult hus, -  og i det lille gule huset bodde tre søstre, tante Grønn, tante Brun og tante Fiolett”. 

 
 

Slik begynner Elsa Beskow (1874 -1953) sine fortellinger. I Flekkefjord liker vi å tro at hun var inspirert av farens fortellinger om Flekkefjord da hun skapte de folkekjære eventyrene.

Beskow’s far Bernt Andreas Maartmann ble født i 1841 som sønn av blikkenslager Hans Chr. Maartmann. Familien bodde her i Fjellgten 9. Elsa Beskow ble selv født på Søder i Stockholm. Hun hadde fire søsken og en bror. Faren døde da hun var 15 år og moren flyttet med barna til hennes ugifte tre søsken som bodde sammen. Disse ble forbildene til tante Grønn, Tante Brun og Tante Fiolett og til onkel Blå.

 

 

Gaveidé & souvenirs

Hos Lille Bille i Flekkefjord kan du få kjøpt mange av de nydelige produktene fra Beskow sin eventyrverden. Horjen Libris har bøkene.

 

 

 

Beskow fritt tolket av tre gatekunstnere

Terje Andersen, Hama Woods og Frode Skaren har tolket Beskow sine fortellinger i tre ulike verk i Fjellgaten. Gatekunstprosjektet er en del av storsatsningen Revitalisering av Hollenderbyen. 

 

 
 

Dykk dypere

Grav dypere ned i Elsa Beskow sin eventyrverden:

elsabeskow.se